Někdy si říkám, že náš život je mnohdy lepší ale hlavně zajímavější, než můžeme vidět v seriálech. Scénáristé neví co by a dávají do sebe mnohdy neslučitelné, což už je někdy nuda. Já mám ráda Boží seriály. Nikdy nevím, jak to bude a mnohokrát opravdu a to doslova-čumím. Jo, asi to není tak extrémně in pro naši společnost, ale pro toho, kdo to vidí, je to zázrak. Učím se vidět zázraky, pravidelně, dnes a denně a když se mi zdá, že někdy není ta správná chvíle, nebo že ten den je na nic, se něco stane, byť jen maličkého, ale pro mě neuvěřitelné ceny. Bůh ví, co dělá. On narozdíl od nás, to ví.

Někdy nám dá i trochu tvrdší lekci, aby nám hned posléze ukázal, že to tak bylo lepší, že je to jen předstupeň něčeho úžasného, co dostaneme.

 


Chystala jsem se ke zpovědi. Půl hodiny přede mší svatou jsem byla na místě a netrpělivě čekala. Jenže dlouhá řada. Všichni přede mnou to stihli, já ne. Byla jsem naštvaná, pospíchala jsem domů, kněz mi řekl, že až po mši. Ok, ale co teď? Vynechat jednu povinnost, na které jsem postradatelná, ale je nutná. Už druhá zpověď, kterou jsem nestihla, buď zkusím další den, půjdu teď domů, nebo ...zůstanu.

Zůstala jsem. Po dlouhé době jedna mše svatá, která se mě dotkla. Někdy se mi stane, že v celé mši svaté je obsažen kousek života, co teď prožívám a je to velice osobní prožití mše svaté. Při mši zpovídal i jiný kněz, ale právě, když už jsem se dostala do mše svaté, nelze jít a ztratit kousek. Dnes opravdu ne. 

Seděla jsem v kostele už skoro sama. Jaké bylo překvapení po mši, že kněz na mě nezapomněl. Zpověď. Asi po dlouhé době jsme to cítila. To, jak se mohu v klidu narovnat, jak to spadlo vše, co bylo napjaté, úžasná milost Božího odpuštění. 

A v tu chvíli jsem to pochopila. Bylo to nutné, kdybych si pořádně neprožila mši svatou, šla bych jenom ke zpovědi a pak rychle utekla k povinnostem. Toto bylo něco úplně jiného, navíc povinnost jsem stihla, sice ne celou, ale část ano a nikomu to nevadilo a i díky tomu jsem mohla přijmout některé změny tam s větším nadhledem a úsměvem na tváři.

 

Úžasná Boží milost...

Děkuji...