Po dlouhé době jsem byla v kině na pohádce Anděl Páně 2. Asi tak - miluji pohádky, ale ne ty nové, ale ty starší, v těch nových už vidím buď ohrané náměty, nebo přemíru efektů, které na mě nepůsobí dobrým dojmem.

Už si nedovedu představit Vánoce bez pohádky Anděl Páně. Tato pohádka má zvláštní dar - seskupit rodinu dohromady, kdy každý, si dělá svoje věci, ale večer už sedí půl hodiny před časem vysílání, před televizí a netrpělivě očekává pohádku.

No, a proto jsem netrpělivě očekávala druhé pokračování této pohádky. Popravdě jsem se toho trochu bála, že to nebude tak dobré jako jednička a bude chybět ten milý, laskavý humor. Musím uznat, že nezklamala. Nejen melodie, která dojme, a kterou si pouštím v této době adventní. Nádherná hudba, která dokáže roztát ledy a navodit pomalu tu správnou adventní (vánoční) atmosféru. Humor je opět laskavý, milý, najdeme tam hodně katolických vtípků. Často zmiňováno je Boží milosrdenství, jak Bůh odpustí skoro každému, takže vlastně pohádka nemohla přijít v lepší čas. Sice už rok milosrdenství nemáme, ale je to taková ta pěkná tečka...

Co každého dostane je také herecké obsazení, ale i nevtíravost pohádky. Každý si tam něco najde, chvílemi ani nedýcháte, jak držíte palce andělovi, pohádka dokáže úžasným způsobem diváka dostat do děje. Úspěch celé pohádky je založen na vynikajících hercích Ivanu Trojanovi a Jiřímu Dvořákovi. Ta chemie mezi nimi je něco úžasného.

Za mě jedno velké plus už jen proto, že tu po dlouhé době máme zdánlivě obyčejnou, ale přitom velice krásnou pohádku. Pokud jste nebyli, běžte! Dojmy jsou velice silné, ale vše zde neobsáhnu... Já lístek do kina dostala jako dárek k Mikuláši a nelitovala jsem! 

 

Přidávám odkazy na nádherné melodii z pohádky ♥

https://www.youtube.com/watch?v=C5EdFdQbu1w

https://www.youtube.com/watch?v=_fdv2wxjBGI